Woning & Bouw

Zorg goed voor je huis

You are here: Home - huizen - Platte daken vereisen meer onderhoud


Platte daken vereisen meer onderhoud

mos op dakZoals u waarschijnlijk wel weet heeft een plat dak over het algemeen meer onderhoud nodig als een schuin dak. Een plat dak is namelijk voorzien van bitumen of EPDM.

Vooral bij bitumen is het erg belangrijk om goed onderhoud te (laten) plegen. In dit een artikel een aantal tips om zelf uw platte dak te onderhouden. Dit onderhoud zal bijdragen aan de levensduur van uw dak.

Zo kunt u de investering van nieuwe dakbedekking wellicht nog een paar jaar uitstellen. Dit kan u veel geld schelen. Een goede dakwerken specialist inschakelen uit dakwerken westerlo voor goed advies.

Mos op uw dak

In de loop van de tijd is er waarschijnlijk redelijk wat mos gaan groeien op uw platte dak. Het is belangrijk om dit te verwijderen bij onderhoud. Er zijn diverse middelen op de markt die hierbij kunnen helpen. Het middel wordt in veel gevallen aangebracht met een borstel en kan vervolgens worden verwijderd met veel water. Als u toch bezig bent met schoonmaken is het direct een goed moment om de dakgoten eens na te lopen.

De kans is groot dat deze vol zitten met bladeren, takjes en andere zaken. Dit is niet goed voor de afwatering. Eigenlijk is het zaak om de dakgoten regelmatig te controleren. Dit kan lekkage voorkomen. Ook zijn er dakgootbeschermers verkrijgbaar. Dit is een soort gaas dat over de dakgoten geplaatst kan worden zodat bladeren minder gemakkelijk in de dakgoot komen. Bekijk ook: dakwerken lier & dakwerken beerse voor meer informatie.

De staat van uw dak

Als u op het dak bent kunt u direct controleren hoe de staat van uw dak is. Natuurlijk kunt u het onderhoud ook laten uitvoeren door specialisten op dit gebied. Dakwerkers vervangen natuurlijk groot uw dakbedekking, maar ook voeren ze graag uw onderhoud voor u uit. Informeer naar de mogelijkheden bij een specialist bij u in de buurt.

Share