Woning & Bouw

Zorg goed voor je huis

You are here: Home - huizen - Een vloer van PVC – de voordelen


Een vloer van PVC – de voordelen

Op zoek naar een mooi maar goedkoop houten vloertje? PVC is het antwoord! Wij hebben de PVC vloeren vergeleken met laminaat, zeil, kurk en andere. Het bleek dat PVC niet alleen goedkoop is, het heeft ook vele voordelen.

Makkelijk te leggen

PVC vloeren komen in zelfklevende vorm of in klik vorm. Je keus dient niet alleen gebaseerd te zijn op je eigen voorkeur, maar vooral ook op het type ondervloer. Er is geen gedoe met ondervloeren of lijm. Je kunt de vloer natuurlijk ook laten leggen, maar ook dan scheelt het. Omdat het makkelijk gelegd is, worden er minder werkuren gerekend door de klusser. De prijs is de laatste tijd aan het dalen, waarschijnlijk doordat de vloeren steeds populairder worden.

Waterbestendig

PVC vloeren zijn eigenlijk een soort zeil, ze zijn dan ook volledig waterbestendig. Geen bobbelende vloer nadat de plantenpot is overstroomd dus. Dit maakt ze natuurlijk ook zeer geschikt om te gebruiken in badkamer of keuken. Houtlook maar geen zorgen.

Als u wilt weten welke vloer het beste bij uw woonruimte past, leest dan dit artikel: http://www.bouwenwonen.net/interieur/read.asp?id=37832&content=Kies-de-juiste-vloer-bij-de-juiste-ruimte

Geluidloos

Een van de andere voordelen is het geluidloosheid van de vloeren. Geen klik klak geluiden die de kinderen, of de buren, wakker maken. Perfect dus voor bovenwoningen en flats.

Onderhoud

Bij hout en laminaat dient u regelmatig de vloer te onderhouden. PVC vloeren hebben dit niet nodig. Gewoon even een doekje of een dweil er overheen en klaar. Geen regelmatige wasbeurten of lakbeurten nodig. Onthoud wel dat je altijd met helder water moet dweilen om de vloer niet te beschadigen.

Assortiment PVC vloeren komen in een ruime variatie aan prints: van verfijnde hout looks tot klassieke tegels en nog meer. Er is zat keus en je kunt je fantasie de vrije loop laten gaan.

Share